Comenzi online
Pana la capatul pamantului
Sebastian Tirtirau
Aceasta carte este o lectie practica de filozofie crestina a vietii. Ea descrie cu lux de amanunte demersul fiintei umane sub atingerea calauzitoare a lui Dumnezeu. Este un destin crestin, in cel mai frumos sens al cuvantului. Era normal ca el sa nu fie decat misionar. Fiecare nou-nascut in Imparatia Cerurilor este binecuvantat ca purtator de speranta si mantuire. Experienta de viata prezentata in aceasta carte dovedeste cu prisosinta acest adevar.
Mana lui Dumnezeu este prezenta si activa in mod tainic in viata lui Sebastian, in timp ce asaza temeliile. Locul cel mai probabil producator de caractere puternice a fost o familie de intelectuali saraci, dar cu mari aspiratii morale si profesionale. Dificultatile inerente vietii cotidiene, agravate in mod suplimentar de un sistem de guvernare materialist-dialectic, nu fac decat sa ridice stacheta la maximum pentru probele de virtuozitate in scoala curajului si a luptei corp la corp cu disperarea, neputinta si nedreptatile. In acest teren de instructie, cu nuante corectionale severe, a venit o noapte senina cand Sebastian – cautand printre gratii – descopera Cerul. Acesta fusese totdeauna deasupra capului sau, dar sistemul il invatase ca nu exista asa ceva. In noaptea aceea, Sebastian a facut primul pas spre marea evadare, inaltand prima rugaciune. Trebuia insa sa mai astepte putin; erau inca alte lectii importante de invatat.
Urmeaza cursurile de supravietuire in nonsensul postrevolutionar. Acestea erau absolut necesare pentru a crea dorul dupa ceva mai bun. In acest context de tranzitie spre nicaieri se produce intalnirea de gradul zero. Ca profesor suplinitor la Costesti, langa Botosani, primeste lectii de pace sufleteasca predate de Sefora, o copila sfioasa si cuminte, dar care face dovada deplina a credintei si a cunoasterii Cuvantului.
Era timpul primelor lectii de Biblie si acestea se intemeiau pe profetiile din Apocalipsa. Lucrurile se precipita si marea sete de adevar il conduce spre Tragedia veacurilor si Hristos, Lumina Lumii. Curand, adevarul se transforma in crez, iar acesta va transforma viata si obiceiurile. Era vremea renasterii din propria cenusa. Era si cazul, pentru ca peste numai patru luni incepeau cursurile de teologie sistematica la Seminarul Teologic din Bucuresti si mai erau inca 150 de candidati intrati in cursa, la examenul de admitere.
Seminarul inceput la Bucuresti se va termina, normal, unde altundeva decat la Somerset West, in Africa de Sud, pentru ca Sebastian trebuia sa fie aproape de mirosul desertului Kalahari si aproape de privirile curioase ale bosimanilor. Vor urma jungla Amazonului si gheturile Groenlandei. Incep sa se contureze “toate marginile pamantului”.
Prin aceasta carte, Sebastian face dovada maturitatii sale misionare. El a inceput sa produca deja o miscare pentru misiunea de la capatul pamantului. Sebastian are nevoie de rugaciunile noastre, de participarea cu fonduri si mai ales de oameni care sa-i stea alaturi, acolo la capatul lumii, pentru a duce Evanghelia vesnica la orice neam, la orice semintie, la orice limba si la orice popor, chiar in aceasta generatie.
Prin faptul ca veti cumpara aceasta carte, veti contribui cu fonduri la aceasta misiune. Editura Zappy’s a dezvoltat acest proiect – de traducere si tiparire in limba romana a cartii “Pana la capatul pamantului” – cu scopul de a darui tot profitul obtinut din vanzarea ei, Societatii Pelerinul, care sustine toate proiectele misionare ale lui Sebastian si ale colaboratorilor sai.